بسته بندی بهداشتی مواد غذایی با استیل غرب آسیا
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، بسته بندی و نگهداری محصولات غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با حساسیت بالایی صورت گیرد تا امکان ایجاد هر گونه آلودگی از بین برود.
در مراحل بسته بندی ممکن است با دخالت نیروی انسانی، آلودگی هم وارد محصول گردد. امروزه در جهان دستگاه های مخصوصی وجود دارد که امکان ورود و رشد میکروب ها را در بسته های مواد غذایی کاهش می دهد.
شرکت دانش بنیان استیل غرب آسیا با بومی سازی این دستگاه توانسته نیاز شرکت های داخلی به این محصول را برطرف کند.
سعید فاتحی، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت استیل غرب آسیا است که از دوران جوانی به دلیل علاقه بسیار زیاد به رشته های فنی در هنرستان وارد رشته ساخت و تولید شد.
بعد از اخذ دیپلم، وارد بازار کار و در تراشکاری و قطعه سازی مشغول به کار گشت تا از نظر عملی بتواند تجربه کسب کند. پس از تحصیلات در هنرستان، در دانشگاه و همان رشته فنی ساخت و تولید که زیرمجموعه رشته مکانیک است، در مقطع کاردانی ادامه داد که این رشته به ساخت قطعات مربوط می گردد.
او همزمان با دانشگاه مشغول کار هم بود و 5 سال از سابقه کار خود را در حوزه قطعه سازی، در پرونده خود دارد و جزو کارگران نمونه بود.
فاتحی در مقطع کارشناسی در رشته طراحی جامدات تحصیل کرد و هدفش این بود که یک مهندس مکانیک طراح در زمینه ماشین آلات گردد تا این که در سال 90 و پس از 16 سال تحصیل و کسب تجربه در بازار کار، تصمیم گرفت کارگاهی تأسیس کند. با 10 میلیون تومان وامی که گرفته بود دو دستگاه تهیه کرد و با درآمد حاصل از کارهایی که انجام می داد قسط این وام را می پرداخت. دو سال هم کار قطعه سازی برای کارخانجات را انجام می داد اما همیشه دوست داشت وارد حوزه طراحی دستگاه های صنعتی گردد.
داستان ورود به حوزه صنایع غذایی
برادر سعید فاتحی در رشته برق تحصیل کرده بود. آنها بعد از مدتی گروه کوچک دو نفره ای را تشکیل دادند و به جهانی دستگاههای بسته بندی موادغذایی وارد شدند. در این میان، طراحی و ساخت دستگاه تری سیلر را انتخاب کردند که در بازار ایران به آن دستگاه سیل وکیوم می گویند. این دستگاه محصولات غذایی را در ظروف پلاستیکی بسته بندی می کند. با این ویژگی شاخص که محصول غذایی را با روش مَپ (MAP) بسته بندی می کند و باعث افزایش ماندگاری محصول به چندین برابر می گردد. در حال حاضر، بیشتر موادغذایی در ظروف پلاستیکی بسته بندی می شوند که هم ارزان تر و بهداشتی تر بوده و هم اینکه حمل راحت تری دارند و از همه مهم تر روی خواص ظروف پلیمری راحت تر می توان کار کرد تا ویژگی های مورد نظر را برای شرکت های تولیدی به دست آورد. یکی از مهم ترین خواص که می توان در این ظروف ایجاد کرد این است که بَرییر گردد؛ به این معنی که در برابر هوای بیرون نفوذناپذیر باشد.
دستگاه تری سیلر چگونه کار می کند؟
فاتحی می گوید: دستگاه های ما انواع محصولات غذایی را با روش مَپ بسته بندی می کند. در این روش، محصول داخل ظرف، توسط اپراتور داخل دستگاه قرار می گیرد و وارد محفظه ای می گردد و بسته بندی و وکیوم انجام می گردد؛ به طوری که هوای داخل ظرف را به طور کامل بیرون می کشد و به اندازه حجم هوای بیرون کشیده شده، گاز به داخل بسته بندی تزریق می گردد. این گاز که ترکیبی از نیتروژن، اکسیژن و دی اکسیدکربن است، متناسب با ترکیب محصول، رطوبت، چربی، قند و سایر ویژگی های آن، توسط کارشناسان صنایع غذایی مشخص می گردد. این گازها بی اثر بوده و مسئله ای برای سلامتی انسان ها ندارند.
هوایی که داخل بسته بندی های موادغذایی وجود دارد دارای حدود 21درصد اکسیژن است که با این نوع بسته بندی، اکسیژن خارج شده و میکروارگانیسم های هوازی که برای رشد و تکثیر به اکسیژن نیاز دارند با این روش تا زمان بیشتری کنترل می شوند و دیرتر امکان رشد و تکثیر پیدا می کنند.
همچنین، هنگام فاسد شدن یک محصول غذایی، pH بالا می رود و حالت اسیدی پیدا می کند که این مسأله با تزریق گاز به داخل بسته، مهار می گردد. به این ترتیب میکروارگانیسم های بی هوازی هم تا زمان مشخصی کنترل می شوند. فاتحی در ادامه می افزاید: این دستگا ه ها از حجم کارگاهی تا کارخانه ای قابل استفاده اند.
گزینه هایی هم برای زیباترکردن بسته بندی ها در اختیار مشتریان قرار می گیرد که می توانند آنها را انتخاب کنند. مورد دیگری که در بسته بندی محصولات غذایی اهمیت دارد و با دستگاه های ما اعمال می گردد، حذف افزودنی های شیمیایی و بالابردن ماندگاری محصول با کنترل میکروارگانیسم های هوازی و بی هوازی است.
زمانی که این میکروارگانیسم ها در داخل بسته کنترل می گردد، ماندگاری بالا نیز حاصل می گردد. بنابراین، می توان افزودنی های مضر شیمیایی را حذف و سلامت محصول را تضمین کرد. دستگاه های تری سیلر در کشورهای اروپایی، پیشرفته و در حال توسعه بسکمک در حال استفاده هستند.
بنیانگذار استیل غرب آسیا اشاره می کند: سومین مزیت این دستگاه این است که، با توجه به اهمیت بالای بهداشت در زمان بسته بندی محصول، توسط این روش می توان اعتماد مشتری را نسبت به این مسأله بیشتر جلب کرد. به طوری که از زمان بسته بندی در کارخانه تا رسیدن به دست مشتری، احتمال ورود هوا و آلودگی های محیطی به درون بسته بندی وجود ندارد. بااین روش، حذف کارگر در بخش بسته بندی هم صورت می گیرد و می توان کار را بدون دخالت دست انسانی انجام داد. این کار به حذف آلودگی در محصول کمک به سزایی می کند و در عوض مدیران کارخانه های تولیدی با این روش می توانند هزینه های خود را مدیریت و از مرجوعی بار خود جلوگیری کنند.
بالاترین سطح کیفیت، به روزترین تجهیزات علمی
دستگاه های بسته بندی تری سیلر با فناوری های مختلفی به مشتریان ارائه می گردد. در این شرکت دانش بنیان، یک گروه فنی و مهندسی وجود دارد که عده ای مهندس برق و برخی مهندس مکانیک و برخی دیگر مهندسین صنایع غدایی هستند که روی فناوری دستگاه ها کار می گردد تا دستگاهی طبق نیاز روز به مشتریان تحویل گردد و به ویژه در زمینه صادرات، مشتریان حق انتخاب بالایی داشته باشند. این شرکت تنها شرکت دانش بنیان در این حوزه است که فناوری های مختلف دستگاه های بسته بندی تری سیلر را ارائه می دهد و بالاترین سطح کیفیت در بازار کشور را در اختیار دارد.
به گفته فاتحی، مجموعه های دیگری هم در زمینه تولید این دستگاه ها فعالیت می کنند اما سطح کیفی بسیار پایینی دارند.
مدیرعامل شرکت استیل غرب آسیا در توضیح بیشتر فعالیت های شرکت به جام جم می گوید: بخش دیگر شرکت، در حوزه صنایع غذایی فعال است. ما این دستگاه ها را به شرکت های موادغذایی می فروشیم و به همین دلیل باید علمی و تخصصی درباره این دستگاه ها کار کنیم. باید اطلاعات دقیقی درباره چگونگی ماندگارکردن ماده غذایی مورد نظر هنگام بسته بندی به آنها ارائه دهیم. کارشناسان صنایع غذایی شرکت در این زمینه می توانند به شرکت ها مشاوره کاملا رایگان دهند.
فاتحی می افزاید: ما در ارتباط با دانشگاه ها هم تلاش کرده ایم به دانش خود اضافه کنیم. بخشی از کار شرکت هم حمایت از دانشگاه هاست. در تفاهم نامه هایی که وجود دارد، دستگاه ها به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد تا استادان و دانشجویان مقاطع دکتری صنایع غذایی، در آزمایشگاه های دانشگاه با این دستگاه ها روی محصولات مختلف کار کنند و نتایج این آزمایش ها را در اختیار شرکت قرار داده تا کارشناسان، این اطلاعات را به صورت رایگان در اختیار مشتریان قرار دهند. برای مثال، گوشت قرمز در دمای 0 تا 4 درجه یخچال فقط تا 72 ساعت ماندگاری دارد. با استفاده از این دستگاه ها، ماندگاری همین گوشت تا 10 روز در یخچال افزایش می یابد. در این شرکت دانش بنیان بخشی به نام واحد روابط بین الملل وجود دارد و با توجه به فعالیت در امور صادراتی و این که در کشورهای ارمنستان، افغانستان، عراق، هند دارای دفتر است، نیروهای این مراکز تحت نظر این واحد فعالیت می کنند.
راه های ارتباطی با استیل غرب آسیا
وبسایت: wasi.ir و wasind.com
اینستاگرام: west-asia-steel@
ایمیل:
توئیتر: westasiasteel
تماس: 33889-028 و 22011023-021
تلفن همراه و تلگرام: 09125133250
آدرس: قزوین، شهرک صنعتی کاسپین یک (روبروی نیروگاه شهید رجایی)، خیابان عارف قزوینی، خیابان خیام، شرکت دانش بنیان ماشین سازی استیل غرب آسیا
ندا اظهری - نشان ایرانی 2 / روزنامه خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین