طراحی و ساخت ویلا: دیدنی های اصفهان؛ پل ها و باغ ها (2)

به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، به عقیده خیلی ها می ارزد که تا اصفهان بروی و یک پرس بریانی بخوری و برگردی. اصفهان آنجایی است که چه نزدیک سی و سه پلش قدم بزنی و چه خودت را به خیابان چهارباغ بسپاری به یک میزان خوش می گذرد و چیزی را از دست نداده ای. اصفهان، شهری پر از محله ها و پل ها و جاهای دیدنی که اگر زاینده رودش پرآب باشد نورعلی نور می گردد. در قسمت اول دیدنی های اصفهان، بیشتر مساجد و بناهای اصفهان را معرفی کردیم. و حالا در قسمت دوم دیدنی های اصفهان می خواهیم برویم سراغ پل ها و باغ ها و محله بی همتایی مثل جلفا.

طراحی و ساخت ویلا: دیدنی های اصفهان؛ پل ها و باغ ها (2)

جهت دریافت خدمات طراحی و ساخت ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

زاینده رود

زاینده رود، همانطور که از نامش پیداست زندگی بخش است و محال است یک روز که حالت گرفته است بروی کنارش بنشینی یا راه بروی و حالت عوض نگردد. البته این برای مواقعی است که رودخانه آب دارد که معمولا کم اتفاق می افتد، چون بیشتر وقت های سال خشک است. این رودخانه، نماد شهر اصفهان و بزرگترین رودخانه ایران است.

200 کیلومتر طول دارد و سفر دور و درازی را طی می نماید. از کوه های زاگرس سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب گاوخونی می ریزد. بی اغراق می گردد گفت زاینده رود تماشایی ترین جای اصفهان است. خودش که دیدنی است هیچ، پل های روی آن، از سی و سه پل گرفته تا پل خواجو، به اضافه آنهایی که زیر پل ها می نشینند و آواز می خوانند، زاینده رود را خواستنی ترین جا در بین دیدنی های اصفهان می نمایند.

سی و سه پل

سی وسه پل، بزرگترین و طولانی ترین پل زاینده رود است. این پل را الله وردی خان، سپه سالار شاه عباس اول با هزینه شخصی ساخت. و به همین علت به آن پل الله وردی خان هم می گویند. روی این پل در جشن های مختلف شاه و بزرگان گرد هم می آمدند.

سی وسه پل که برخی مورخان آن را باشکوه ترین پل جهان دانسته اند و برخی معماری اش را شگفت انگیز خوانده اند، پیاده رویی برای گردش در بالا و پیاده رویی در پایین دارد.

پیاده روی بالا دید بهتری به رودخانه و شهر دارد. و پیاده روی پایین بیشتر جایی است برای نشستن و خلوت کردن آدم ها. سی و سه پل 33 دهانه و 295 متر طول دارد. می گردد روی آن پیاده روی کرد و در دهانه هایش به تماشای زاینده رود نشست و سبک شد.

پل خواجو

سی و سه پل تنها پل زاینده رود نیست و دو پل خواجو و چوبی آن را دیدنی تر نموده اند. بنای پل را شاه عباس دوم صفوی گذاشت. شاه با خانواده اش در برخی از اوقات سال به این پل می آمدند. و در ساختمان مخصوص بیگربیکی یا شاه نشین که در وسط پل واقع شده است می ماندند. برخی وقت ها هم بزرگان و امیران برای تماشای مسابقات شنا و قایقرانی مهمان این ساختمان می شدند، ساختمانی دیدنی در وسط پل که اتاق هایش مزین به نقاشی است.

خواجو را که به علت قرار گرفتنش در محله خواجو به این نام می خوانند به علت معماری خاص و تزئینات کاشی کاری آن مشهورترین پل زاینده رود می دانند. پل 22 دهانه دارد که از مکعب های به دقت تراش خورده ساخته شده. و یکی از پل هایی است که با قوس ها و دریچه های زیر پل در در تنظیم جریان آب نقش دارد.

خواجو به غیر از زیبایی اش جاذبه دیگری هم دارد و آن آدم هایی هستند که در دهانه هایش می ایستند و زیرآواز می زنند. بیشتر آوازخوان ها ترانه های کوچه بازاری می خوانند و گاهی سوز صدا و ترانه هایشان آدم را در خود فرو می برد. آنها هم یکی از جاذبه های توریستی پل خواجو هستند.

پل چوبی

پل جویی که به اشتباه به آن چوبی می گویند، پلی است قرار گرفته بین سی و سه پل و پل خواجو. و از بناهای به جا مانده از شاه عباس دوم. تا همین چند سال پیش جوی سنگی کوچکی روی پل قرار داشت. و عمارت های سلطنتی باشکوه اطراف آن را سیراب می کرد، به همین علت هم به آن جویی می گفتند.

در اصل پل راهی اختصاصی بود برای رفت و آمد به کاخ های سلطنتی. خانواده شاه صفوی، مهمان ها و سفیران از پل عبور می کردند و به خدمت شاه عباس می رسیدند. این روزها، زیر این پل کافه ای به نام فرهنگ وجود دارد.

کلیسای وانک

محله جلفای اصفهان، محله همه چیز تمامی است. پر از کوچه پس کوچه های خلوتی است که می گردد در آنها راه رفت و پر از کافه، رستوران و شربت خانه های دنج است که دلت نمی خواهد از آنها بیرون بیایی.

5 شربت خانه و کافه ای که موقع سفر به اصفهان باید رفت

در این محله بسیار خواستنی، کلیسای وانک قرار گرفته. در قرن یازدهم هجری، تعدادی از ارامنه ساکن در ارمنستان فعلی به اصفهان منتقل و در دهکده ای در جنوب غرب اصفهان سکونت داده شدند و نام دهکده را جلفا گذاشتند. پادشاهان صفوی به آنها آزادی های مذهبی دادند. و ساکنان جلفا با یاری تجار ارمنی چند کلیسا از جمله کلیسای وانک که به معنی صومعه است را ساختند. کلیسای وانک از نظر طلاکاری سقف، نقاشی های دیواری و سطح داخل گنبد یکی از قشنگ ترین کلیساهای ایران است.

داخل کلیسا و تمام دیوارهای اطرافش با نقاشی رنگ و روغن با تصاویری از زندگی حضرت مسیح (ع) پوشیده شده. و از جمله آثار نفیسش موزه مجموعه نسخه های خطی آن در اتاق های قسمت شمالی حیاط است که حدود 40 جلد کتاب خطی و تعدادی انجیل و تورات را شامل می گردد.

باغ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت که زمانی آن را زیباترین کاخ عالم هم می نامیدند، یکی از زیباترین باغ ها و دیدنی های اصفهان و از معدودترین باغ های به جا مانده است. یک درش به خیابان باصفای چهارباغ باز می گردد و در دیگرش در ورودی پارک هشت بهشت قرار گرفته.

هشت بهشت باغ بزرگی با درختان سر به فلک کشیده دارد که صدای پرندگان و خلوتی اش آدم را درخود فرو می برد. و رخوت حاکم در باغ ناخواسته بر تو هم حاکم می گردد. باغ را شاه ناماعیل اول احداث کرد و بعد در زمان جانشینانش به تعداد درختانش افزوده شد.

در منابع آمده باغ محل زندگی هشت سوگلی حرم شاه سلیمان صفوی بوده. که 4 نفرشان در طبقه همکف و 4 نفرشان در طبقه اول زندگی می کردند. و به همین علت هم به آن هشت بهشت می گفتند.

هشت بهشت با تالاری که از هر طرف باز است، اتاق هایی که گچبری و نقاشی زیاد با پنجره هایی بزرگ رو به باغ دارند و در برخی از آنها حوض آب هم تعبیه شده، تصویر تمام نمایی از زندگی اشرافی در روزگار گذشته را پیش چشممان قرار می دهد.

جز بناهای معروف تاریخی، از خانه های قدیمی و زیبای اصفهان هم می توان بازدید کرد.

باغ پرندگان

یکی از دیدنی های اصفهان باغ پرندگان است. باغ پرندگان اصفهان در حدود 4 کیلومتری غرب پل وحید و امتداد مجموعه تفریحی ناژوان که خودش باغی است مملو از تفریح هایی مثل تله سیژ، زمین های ورزشی، استخر، کمپینگ، زمین های بازی بچه ها، ایستگاه های درشکه سواری، اسب سواری، قایق رانی، قرار گرفته. این باغ به خصوص برای بچه ها فضای مناسبی دارد. و با پرندگان رنگارنگش می تواند آنها را سرذوق بیاورد.

باغ پرندگان اصفهان در سال 1375 ساخته شده. و 4 هزار پرنده در 130 گونه مختلف دارد؛ پرندگانی که برخی هایشان مثل اردک و قوها در چهار برکه باغ زندگی می نمایند. و برخی هایشان مثل کبک ها در صخره های باغ و برخی ها مثل قرقاول ها لابه لای درختان باغ. برخی ها هم گرفتار قفسه های فلزی و شیشه ای هستند.

غذاهای سنتی اصفهان را کجای این شهر بخوریم؟

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 18 آذر 1400 بروزرسانی: 18 آذر 1400 گردآورنده: aliporerahmati.ir شناسه مطلب: 1180

به "طراحی و ساخت ویلا: دیدنی های اصفهان؛ پل ها و باغ ها (2)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طراحی و ساخت ویلا: دیدنی های اصفهان؛ پل ها و باغ ها (2)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید