راهنمای کامل آسیاب کردن قهوه با توجه به دم افزار

به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، دم آوری قهوه در خانه کاری جذاب و به صرفه است، اما اگر بخواهیم قهوه خوب و با کیفیتی بخوریم باید بدانیم با روش آسیاب قهوه آشنا باشیم. روش آسیاب قهوه تأثیر زیادی بر کیفیت عطر و طعم قهوه دم شده دارد. امروز در خبرنگاران مگ قصد داریم شما را با تنظیمات آسیاب قهوه و روش صحیح آسیاب کردن آشنا کنیم.

راهنمای کامل آسیاب کردن قهوه با توجه به دم افزار

چرا آسیاب قهوه مهم است؟

وقتی دانه های قهوه به درستی آسیاب شوند، بهترین طعم را به شما می دهند. فرآیند دم آوری قهوه، مواد محلول در آن مانند کافئین، اسیدها، قندها، لیپیدها و کربوهیدارت ها را آزاد می نماید و ترکیب این مواد است که طعم قهوه را می سازد. تنظیمات آسیاب و زمان دم آوری دو عنصر مهم و تأثیرگذار بر طعم و عطر قهوه است.

اگر قهوه بیش از حد آسیاب گردد یا فرآیند دم آوری آن خیلی طولانی باشد، طعم تلخ می گیرد. اگر دانه ها خوب آسیاب نشوند و زمان دم آوری آن ها کمتر از حد استاندارد باشد، طعم ترش می گیرد و شیرین نماینده هایی مثل شکر با آن خوب مخلوط نمی شوند.

بهترین دانه قهوه برای آسیاب کردن کدام است؟

قهوه رُست شده به تدریج تازگی و طراوت خود را از دست می دهد و مانند هر ماده خوراکی دیگری، کهنه می گردد. هرچه بیشتر در معرض هوا باشد میزان اکسیداسیون مواد آلی آن بیشتر شده و زودتر خراب می گردد. به همین دلیل بهتر است که دانه های قهوه تازه رُست شده بخرید، قبل از دم کردن آن ها را به میزان لازم آسیاب کنید و هر بار به اندازه مصرف دو هفته خرید کنید.

انواع آسیاب قهوه

آسیاب های قهوه انواع مختلفی دارند و می توانید بر اساس احتیاج خود یکی از انواع آن را انتخاب کنید. در ادامه با انواع آسیاب قهوه آشنا می شویم.

آسیاب تیغه ای

این نوع از آسیاب ها یک آسیاب واقعی نیستند، بلکه با یاری تیغه های تیز و چرخش سریع دانه های قهوه را خرد می نمایند. به صورت کلی هرچیزی بیشتر آسیاب گردد، ریزتر می گردد اما آسیاب های تیغه ای به ناهماهنگی در آسیاب کردن مشهور هستند.

تیغه فقط چیزی که با آن در تماس است خرد می نماید و در نتیجه پودر قهوه در نزدیکی تیغه ریزتر و در نزدیکی دیواره آن درشت تر است. این به آن معنی است که طعم قهوه شما یک دست و با کیفیت نخواهد بود.

آسیاب های تیغه ای کوچک و مقرون به صرفه هستند اما اگر می خواهید از عطر و طعم قهوه خود لذت ببرید به سراغ ماشین های آسیاب بادی بروید.

آسیاب دندانه ای

آسیاب قهوه دندانه ای دانه های قهوه را با حرکت چرخشی از دو سوراخ فلزی یا سرامیکی عبور می دهد و آن ها را خرد می نماید. بر خلاف آسیاب تیغه ای، با این آسیاب می توانید اندازه پودر قهوه را معین کنید و به راحتی با کم و زیاد کردن فاصله بین سوراخ ها آن را ریز و درشت کنید.

دو نوع آسیاب دندانه ای وجود دارد، حفره دار با سطح تخت و حفره دار به شکل مخروطی. آسیاب های تخت دو حلقه فلزی دارند که در جهت مخالف یکدیگر می چرخند، درحالی که آسیاب های مخروطی یک حلقه ثابت دارد و دانه های قهوه با چرخش از فضای مخروطی عبور می نمایند و با فشار خرد می شوند.

چه درجه ای از آسیاب برای کدام دم افزار قهوه مناسب است؟

هر درجه از آسیاب قهوه برای استفاده در یکی از ابزار دم آوری قهوه مناسب است. اندازه پودر قهوه استفاده شده در فرنچ پرس با قهوه مناسب موکاپات و V60 فرق دارد. در ادامه راهنمای کاملی درباره روش آسیاب قهوه برای دم افزارهای مختلف می بینید که یاری می نماید بر اساس علاقه خود و دم افزار در دسترس اتان، دانه های قهوه را به بهترین شکل آسیاب نموده و یک فنجان قهوه با کیفیت بنوشید.

کلدبرو

همان طور که از نام قهوه کلدبرو تعیین است به شکل سرد دم شده و سرو می گردد. دم آوری این قهوه با یاری آب سرد یا دمای معمولی اتاق انجام می گردد و زمان انجام آن بسیار طولانی است. از آنجایی که زمان دم آوری طولانی است، باید مطمئن شوید که دانه های قهوه را بیش از حد خرد نمی کنید و عطر و طعم خود را از دست نمی دهد.

  • درجه آسیاب: فوق العاده درشت
  • بافت: شبیه به دانه فلفل خرد شده
  • نسبت قهوه به آب برای تهیه کلدبرو: 1 واحد قهوه نسبت به 10 واحد آب
  • زمان دم آوری: 24 تا 48 ساعت برای تهیه کنستانتره - 10 ساعت برای آماده نوشیدن شدن

فرنچ پرس

فرنچ پرس صفحه ای فلزی دارد تا پس از دم کشیدن، پودر قهوه را از آب جدا کند. اما از آنجا که این صفحات به اندازه کافی ریز نیستند، بهتر است دانه های قهوه را کمی درشت خرد کنید تا پودر قهوه در فنجان دیده نگردد.

  • درجه آسیاب: درشت
  • بافت: شبیه به نمک دریایی
  • نسبت قهوه به آب: 1 واحد قهوه نسبت به 10 واحد آب
  • زمان دم آوری: 4 دقیقه

روش تهیه بهترین قهوه در فرنچ پرس را در خبرنگاران مگ بخوانید.

قهوه ساز خانگی

قهوه سازهای خانگی همه کارها را اتوماتیک انجام می دهند و شما فقط باید آب و دانه قهوه را در آن ها قرا ردهید. سرعت کار آن ها معمولی است و دانه های قهوه با اندازه متوسط باعث می گردد آب گرم به بهترین شکل در بین آن ها جریان پیدا نموده و دم بکشد.

  • درجه آسیاب: متوسط درشت
  • بافت: شبیه به نمک خوراکی
  • نسبت قهوه به آب: 9 یا 10 گرم قهوه برای هر فنجان
  • زمان دم کشیدن: 5 دقیقه

کِمکس یا V60

برای دم آوری قهوه در دو دم افزار یاریس و V60 باید در زمان کم آب را بین پودر قهوه به جریان اندازید تا عطر و طعم آن آزاد شده، قهوه دم بکشد. درجه متوسط آسیاب برای استفاده در این دو دم افزار مناسب است.

  • درجه آسیاب: متوسط
  • بافت: شبیه به نمک خوراکی
  • نسبت قهوه به آب: 1 واحد قهوه نسبت به 10 واحد آب
  • زمان دم کشیدن: 3:30 تا 4 دقیقه

ایروپرس

دم افزار ایروپرس زمان دم آوری سریع تری نسبت به کِمکس و V60 دارد. اما از آنجایی که در این روش دم آوری از فشار استفاده می کنیم بهتر است اندازه آسیاب قهوه متوسط باشد تا قهوه بهترین کیفیت را داشته باشد.

  • درجه آسیاب: متوسط
  • بافت: شبیه به نمک خوراکی
  • نسبت قهوه به آب: 1 واحد قهوه نسبت به 12 واحد آب
  • زمان دم کشیدن: 2:30 دقیقه

اسپرسو

قهوه اسپرسو حسابی ریز شده است اما مثل پودر نیست. اگر خوب آسیاب شده باشد، آب به راحتی در بین دانه ها عبور می نماید و در یک بخش جمع نمی گردد.

  • درجه آسیاب: ریز
  • بافت: شبیه به پودر دارچین
  • نسبت قهوه به آب: 1 واحد قهوه نسبت به 2 واحد آب
  • زمان دم کشیدن: 30 تا 40 ثانیه

قهوه ترک

قهوه ترک بسیار سریع دم می کشد پس ضروری است دانه های قهوه بسیار ریز شده باشند و تا عطر و طعم آن با سرعت و به میزان کافی خارج گردد.

  • درجه آسیاب: خیلی ریز
  • بافت: شبیه به آرد
  • نسبت قهوه به آب: 1 واحد قهوه نسبت به 10 واحد آب
  • زمان دم کشیدن: 2 تا 3 دقیقه

روش تمیز کردن آسیاب قهوه

چرخ دنده ها و مجرای آسیاب قهوه بعد از مدتی استفاده پر از چربی و ذرات قهوه می گردد. این موضوع می تواند مانع خوب آسیاب شدن دانه قهوه شده، حتی قهوه را آلوده کند. با تمیز کردن آسیاب قهوه به طور مرتب، علاوه بر افزایش طول عمر آن، پودر قهوه ای سالم و با کیفیت خواهید داشت. برای تمیز کردن آسیاب به روش زیر عمل کنید:

  • اگر آسیاب شما برقی است، آن را از برق جدا کنید.
  • قطعات آن را از هم جدا کنید.
  • با یک مسواک پودر های قهوه را از روی آن جدا کنید.
  • با یاری جاروبرقی شارژی آشپزخانه یا یک دستمال نرم به جامانده ذرات را از روی قطعات پاک کنید.
  • قطعات آسیاب را وصل کنید.

چطور بدون آسیاب، پودر قهوه داشته باشیم؟

بدترین کابوس کسی که عاشق قهوه است، قرار دریافت در شرایطی است که احتیاج به نوشیدن قهوه دارد اما خبری از آسیاب نیست! اگر شما هم از دسته افرادی هستید که قهوه را به هر نوشیدنی گرم دیگری ترجیح می دهید، می توانید در نبود آسیاب از روش های زیر بهره ببرید. البته در اینجا به صورت خلاصه به این روش ها اشاره نموده ایم، می توانید راهنمای کامل تهیه پودر قهوه بدون آسیاب را در مطلب دیگری از خبرنگاران مگ بخوانید.

  • به سوپرمارکت بروید: تقریبا در تمام سوپرمارکت ها پودر قهوه بسته بندی شده وجود دارد. حتی برخی از آن ها آسیاب قهوه دارند و همانجا دانه های قهوه را برای شما آسیاب می نمایند. در کنار خرید پودر قهوه می توانید چند شیرینی خوشمزه هم بخرید.
  • از هاون بهره ببرید: پودر کردن قهوه با هاون کمی سخت است اما نتیجه کار عالی است. اگر آسیاب نداشتید حتما از هاون بهره ببرید.
  • مخلوط کن یا غذاساز: مخلوط کن ها و غذاساز ها به یاری تیغه های تیز و حرکت چرخشی قهوه را پودر می نمایند. روش کار شبیه به آسیاب تیغه ای است. پودر قهوه با آن ها یک دست نمی گردد اما برای یکی دو فنجان قهوه مناسب است.
  • از وردنه یا گوشت کوب و حوله بهره ببرید: دانه های قهوه را بین حوله بریزید و به یاری وردنه یا گوشت کوب به آن ها ضربه زده و آنقدر خردشان کنید تا به اندازه دلخواه برسید.

سخن آخر

روش آسیاب قهوه و اندازه آن نسبت به دم افزاری که استفاده می کنید، در عطر و طعم قهوه مؤثر است. اگر اندازه آن بیش از حد ریز باشد، قهوه خیلی تلخ می گردد. اگر هم بیش از حد درشت باشد، طعمی ترش خواهید داشت که با هیچ شیرین نماینده ای عوض نمی گردد. پس بهتر است با توجه به دم افزاری که دارید، قهوه را تازه تازه پودر نموده و بهره ببرید. به شما قول می دهیم با این کار بالاترین حد کیفیت قهوه را تجربه خواهید کرد.

منبع: methodicalcoffee

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 9 فروردین 1400 بروزرسانی: 9 فروردین 1400 گردآورنده: aliporerahmati.ir شناسه مطلب: 823

به "راهنمای کامل آسیاب کردن قهوه با توجه به دم افزار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای کامل آسیاب کردن قهوه با توجه به دم افزار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید