قرابیه پسته ، 14 نکته طلایی قرابیه پسته به روش قنادی های تبریز
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، قرابیه پسته یکی از شیرینی های اصیل و خوشمزه ترکی است که جزو شیرینی های تشریفاتی عید نوروز محسوب می گردد. این شیرینی، جزو و یک شیرینی لاکچری و گران قیمت در تبریز است. هر چند و ، متداول ترین انواع قرابیه ترکی هستند، اما قرابیه پسته هم از محبوب ترین و گران ترین نوع قرابیه تبریزی است. در این مقاله از در ، ما طرز تهیه شیرینی قرابیه پسته ای تبریزی و نکات پخت و خوشمزه شدن این را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه قرابیه پسته ای در یک نگاه
برای درست کردن قرابیه پسته، پوست پسته ها را بگیرید و نصف آنها را خرد و نصف دیگر را پودر کنید. کره ای را که به دمای محیط رسیده است با شکر سفید و قهوه ای هم بزنید. سپس تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.
بعد نوبت به اضافه کردن آرد الک شده و نشاسته است. دوباره مواد را هم بزنید. در آخر، پودر پسته و پسته خرد شده را اضافه نموده و یک خمیر منسجم درست کنید.
خمیر قرابیه پسته را نیم ساعت استراحت دهید. سپس خمیر قرابیه را بیرون بیاورید و در یک سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید. خمیر را بین دست هایتان گلوله کنید و در سینی فر بچینید. فر را روی دمای 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قرابیه ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر بپزید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه قرابیه پسته ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه پسته تبریزی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پودر پسته (پسته بدون نمک) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار (50 گرم) |
مغز پسته خرد شده (بدون نمک و بو نداده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار (70 گرم) |
شکر قهوه ای | 2 و نیم قاشق غذاخوری (30 گرم) |
شکر سفید (دانه ریز) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار (100 گرم) |
آرد قنادی | 1 لیوان فرانسوی دسته دار (140 گرم) |
نشاسته ذرت | 1 قاشق مرباخوری (5 گرم) |
کره | 90 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکلات (کاکائویی یا شیری) | 100 گرم |
کاغذ روغنی | برای پختن شیرینی قرابیه در فر |
پودر یا خلال پسته | برای تزیین قرابیه پسته |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت قرابیه پسته: 20 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه قرابیه پسته ترکیه ای برای عید نوروز
قرابیه پسته را مثل به عنوان یک شیرینی خاص و مجلسی به عنوان شیرینی پذیرایی عید یا شیرینی مجلسی برای مهمانی ها می توانید تهیه کنید. در ادامه روش درست کردن قرابیه پسته ای تبریزی را مرحله به مرحله دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه قرابیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه قرابیه پسته ای تبریزی، قبل از هر کاری کره، تخم مرغ و دیگر مواد را از یخچال بیرون بیاورید و در آشپزخانه بگذارید تا به دمای محیط برسد و کره در آشپزخانه نرم گردد.
در این فاصله پسته ها را پوست بگیرید. برای گرفتن پوست نازک روی پسته ها، مغز خام پسته ها را در میزانی آب بخیسانید و حدود 15 دقیقه صبر کنید تا پوست پسته ها به راحتی جدا گردد. سپس پسته ها را روی یک پارچه تمیز و خشک بریزید تا به مدت 2 تا 3 ساعت در هوای آزاد بمانند و پسته ها خشک شوند.
در صورت تمایل می توانید تخم مرغ، کره و انواع مغز آجیل از جمله مغز پسته را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: بقیه مواد قرابیه را آماده کنید
نصف پسته های پوست کنده را در مخلوط کن بریزید و پودر کنید. نصف دیگر پسته ها را در پاکت زیپ کیپ بریزید و با گوشت کوب خرد کنید. می توانید پسته ها را در آسیاب هم بریزید ولی با دور کمتری آنها را بزنید تا خرد شوند و تا قبل از پودر شدن بیرون بیاورید. پسته ها را که آماده کردید، کنار بگذارید.
مرحله سوم: کره و شکر را با هم مخلوط کنید
در ادامه، کره ای را که به دمای محیط رسیده است، در یک کاسه بریزید و شکر سفید و شکر قهوه ای را به آن اضافه کنید. با همزن برقی شکر و کره را با هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و مخلوط کرمی رنگ داشته باشید. سپس تخم مرغ را در کاسه بشکنید و دوباره مخلوط را هم بزنید تا یکدست و یکنواخت گردد. این ترکیب را کنار بگذارید.
شما می توانید شکر را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: آرد و نشاسته را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه قرابیه با پسته، آرد را 3 مرتبه با الک ریز، الک کنید. سپس آرد را طی چند مرتبه به مخلوط شکر و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله های آن از هم باز شوند. سپس نشاسته را در کاسه بریزید و با هم ترکیب کنید. دوباره مواد را با هم ترکیب کنید.
انواع آرد و نشاسته را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله پنجم: پسته ها را اضافه کنید
در ادامه، پسته های پودر شده و خرد شده را در کاسه بریزید و کمی ورز دهید تا پسته های کاملا با دیگر مواد ترکیب شوند. خمیر قرابیه پسته را که درست کردید، روی خمیر را بپوشانید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا خمیرتان استراحت کند.
مرحله ششم: قرابیه های پسته را فرم دهید
در این مرحله از درست کردن شیرینی قرابیه پسته، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و سینی را کنار دستتان بگذارید.
بعد از نیم ساعت که خمیر قرابیه پسته استراحت کرد و منسجم شد، به میزان یک نارنگی کوچک از خمیر قرابیه بردارید و بین دست هایتان به شکل گلوله فرم کنید. بین خمیر را یک تکه از شکلات بگذارید و دوباره آن را بپیچید.
انواع شکلات را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله هفتم: قرابیه های پسته را در فر بگذارید
سپس قرابیه پسته را روی کاغذ روغنی قرار دهید. همه خمیر قرابیه پسته را به همین شکل فرم دهید و با فاصله از هم، روی کاغذ روغنی بچینید. می توانید روی پسته ها را با پودر یا خلال پسته هم تزیین کنید.
سینی را پس از گرم شدن فر، در طبقه وسط فر قرار دهید. درب فر را ببندید. فر را روی دمای 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا قرابیه های پسته، بپزند و روی قرابیه ها طلایی گردد.
مرحله هشتم: قرابیه پسته را سرو کنید
در آخر وقتی قرابیه های پسته ای پختند و آماده شدند، فر را خاموش نموده و درب فر را باز کنید. اجازه دهید برای چند دقیقه قرابیه ها را در فر نگه دارید. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید تا از دما بیفتند.
وقتی قرابیه ها سرد شدند، آنها را به آرامی از کاغذ روغنی زیر آن جدا کنید. قرابیه پسته ای را در ظرف سرو بگذارید و بخشی از آنها را در ظرف دربسته قرار دهید و در یخچال بگذارید.
نکات مهم در طرز تهیه قرابیه پسته به روش قنادی
- برای تهیه قرابیه پسته، از پسته های بو داده و شور استفاده نکنید. پسته ها باید خام و بدون نمک یا پسته تر و تازه باشند.
- می توانید به جای اینکه نصف پسته ها را خرد و نصف دیگر پسته ها را پودر کنید، همه پسته ها را پودر کنید تا کاملا یکدست شوند. اگر نصف پسته ها را خرد کنید، زیر دندان حس می شوند.
- کره را روی حرارت ذوب نکنید. این کار باعث سفت شدن بافت قرابیه پسته بعد از پخت می گردد.
- اگر شکر قهوه ای در دسترس ندارید، از شکر سفید بهره ببرید. استفاده از شکر قهوه ای، بافت نرم تری به قرابیه پسته می دهد.
- در طرز تهیه خمیر قرابیه پسته، باید خمیر حتما بعد از آماده شدن استراحت کند تا منسجم گردد. پس مرحله استراحت دادن خمیر را حذف نکنید.
- در صورتی که خمیر قرابیه پسته، خیلی سفت بود، به آن کمی سفیده تخم مرغ اضافه کنید. اگر خمیر قرابیه، خیلی شل و روان بود، کمی آرد به مواد خمیر بیفزایید.
- در هنگام ورز دادن خمیر قرابیه، مراقب باشید که در ورز دادن خمیر، زیاده روی نکنید چون اگر خمیر به روغن بیفتد، قرابیه شما سفت می گردد.
- اگر خمیر قرابیه کمی روان تر باشد، می توانید آن را در قیف آشپزی بریزید و به شکل دلخواه فرم دهید. اما قرابیه به شکل سنتی به صورت گرد است.
- می توانید خمیر قرابیه پسته را در قالب های دلخواه بریزید و بپزید تا شکل های متنوع تری داشته باشد. بهتر است از قالب های سیلیکونی که کف آنها را چرب نموده اید، بهره ببرید تا بعد از پخت، قرابیه های پسته راحت تر بیرون بیایند.
- حتما پوست نازک روی پسته ها را جدا کنید تا هم رنگ قرابیه پسته زیباتر گردد و هم بافت نرم تری بگیرد. ضمناً گرفتن پوست پسته، باعث جلوگیری از تلخی قرابیه پسته می گردد.
- طرز تهیه قرابیه گردویی، طرز تهیه قرابیه بادام و طرز تهیه قرابیه فندق و قرابیه آردی، مشابه طرز تهیه قرابیه پسته است.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن قرابیه پسته ای
چرا طعم قرابیه پسته تلخ می گردد؟
علت تلخ شدن قرابیه پسته، نگرفتن پوست نازک روی پسته ها است. حتما پسته را در آب سرد بریزید و استراحت دهید. سپس غشای نازک روی پوست پسته را جدا کنید.
چرا قرابیه پسته پودر می گردد؟
قرابیه پسته را بعد از بیرون آوردن از فر، نباید به سرعت از کاغذ روغنی جدا نکنید. اجازه دهید قرابیه ها کاملا سرد شوند و بعد آنها را جدا کنید.
چرا قرابیه پسته به کاغذ روغنی می چسبد؟
اگر بعد از اینکه قرابیه ها سرد شدند، نتوانستید آنها را به راحتی از کاغذ روغنی جدا کنید، پشت کاغذ روغنی را یک پارچه نمدار بکشید تا قرابیه ها از کاغذ به راحتی جدا شوند.
زمان ماندگاری قرابیه پسته چقدر است؟
اگر قرابیه پسته را در ظرف دربسته و یخچال نگه دارید، به مدت 2 هفته تا یک ماه بدون تغییر طعم می ماند. در صورتی که قرابیه را در فریزر بگذارید، تا 6 ماه تازه می ماند. اما قرابیه در ظرف روباز و در دمای محیط، بعد از چند روز، خشک و سفت می گردد.
منبع: افق کوروش