طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ، دسری با بافت نرم و اسفنجی طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، همانطور که از نام این کیک متوجه شدید در این کیک مجذوب کننده خبری از تخم مرغ نیست، برای آشنایی بیشتر با کیک بدون تخمه مرغ با پف زیاد بهتر است سری به تاریخچه آن بزنیم.

اولین کیک های پخته شده در دنیا به روش امروزی و مدرن در سال 1727 میلادی به وسیله رومی ها و یونانیان باستان پخته شده است که این کیک ها برای پیشکش کردن به خدایان و جشن های دینی، به وسیله آشپزان مخصوص پخته می شد.
کیک اسفنجی با بافتی سبکرومی ها و یونانیان که تا پیش از آن از مخمر برای پف دادن به کیک استفاده می کردند دریافتند که اگر از تخم مرغ بیشتری در کیک استفاده نمایند دیگر احتیاجی به استفاده از مخمر نیست و این آغاز پخت کیک به صورت مدرن و امروزی بود.
پخت کیک تا امروز دست خوش تحولات زیادی شده است و دستورهای مختلف و گوناگونی برای پخت انواع کیک ابداع شده که یکی از بهترین این دستور پخت ها متعلق به کیک بدون تخم مرغ و کره بدون فراست.
علت پف کردن کیک وارد شدن هوا به مخلوط آرد، تخم مرغ و شکر است که امروزه جایگزین هایی نظیر سرکه برای استفاده به جای تخم مرغ در کیک پیدا شده که باعث می گردد نبود تخم مرغ به چشم نیاید.
این نوع از کیک ها که به کیک بدون تخمه مرغ ترکیه نیز معروف هستند، همیشه یکی از اولین انتخاب های خانم های خانه دار و افرادی است که علاقه ای به استفاده از تخم مرغ ندارند یا منع مصرف تخم مرغ دارند.
اگر شما هم از هواداران این دسر مجذوب کننده هستید و دوست دارید که یک کیک اسفنجی بدون تخمه مرغ و شیر را در خانه و با کم ترین امکانات درست کنید تا اخر این مقاله همراه ما باشید.
365 کالری | میزان کالری در هر 100 گرم |
20 دقیقه | زمان آماده سازی |
45 دقیقه | زمان پخت غذا |
6 نفر | تعداد نفرات |
شما می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن با سفارش انلاین شیرینی از خبرنگاران یک کیک بدون تخم مرغ مجذوب کننده و خوشمزه داشته باشید اما اگر دوست دارید خودتان این کیک خوش طعم را درست کنید با ما در این مقاله همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی بدون تخم مرغ
میزان مورد احتیاج | مواد لازم |
یک و نیم لیوان | آرد |
نصف لیوان | شکر |
شش قاشق غذاخوری | روغن |
یک لیوان | شیر یا آب |
یک قاشق غذاخوری | سرکه سفید یا آبلیمو |
نوک قاشق چای خوری | نمک |
یک قاشق غذاخوری | بکینگ پودر |
نصف قاشق چای خوری | وانیل |
دو قاشق غذا خوری | پودرکاکائو(در صورت دلخواه) |
طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ
درطرز تهیه کیک بدون تخم مرغ ابتدا شیر، روغن مایع و شکر درون یک ظرف مناسب می ریزیم و با همزن برقی به مدت 2 دقیقه هم می زنیم تا شکر کاملا با آب یا شیر حل گردد.
در مرحله دوم آرد را به همراه بکینگ پودر و وانیل درون الک می ریزیم و 3 مرتبه الک می کنیم، سپس طی چند مرحله به مخلوط آب یا شیر اضافه می کنیم و با یاری قاشق یا لیسک به صورت دورانی به یک سمت هم می زنیم.در این مرحله در صورت تمایل می توانید 2 قاشق غذاخوری پودرکاکائو نیز به مواد اضافه کنید.
زمانی که مایه کیک یکدست شد یک قالب مناسب کیک انتخاب می کنیم، درون آن را با میزانی روغن مایع چرب و آرد پاشی می کنیم، حالا قالب را بر می گردانیم تا آرد اضافی از قالب خارج گردد.
سپس مایه کیک را درون قالب می ریزیم و قالب را چند مرتبه محکم روی زمین می کوبیم تا هوای اضافی بین مایه کیک از بین برود، در ادامه از 15 دقیقه قبل فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
در این مرحله از طرز تهیه کیک ساده بدون تخم مرغ، قالب را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم کیک به مدت 40 دقیقه درون فر بماند تا کاملا پخته گردد.
اگر فر ندارید یا استفاده از فر برایتان دشواراست می توانید مایع کیک را درون یک قابلمه که از قبل کاغذ روغنی درون آن گذاشته اید بریزید و اجازه دهید روی شعله خیلی کم پخته گردد.
پس از 40 دقیقه برای اطمینان از پخت کیک یک سیخ چوبی یا خلال دندان در مرکز کیک فرو می کنیم، در صورتی که مایه کیک به آن نچسبیده بود کیک کاملا پخته است. در ادامه قالب را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم کیک اسفنجی بدون تخم مرغ کاملا خنک گردد.
در نهایت کیک خانگی بدون تخم مرغ را به آرامی از قالب خارج می کنیم، سپس در ظرف مورد نظر قرار می دهیم، در صورت تمایل میتوانید از سس شکلات، اسمارتیز و میوه های تازه برای تزیین این کیک بی نظیر بهره ببرید
حالا کیک بدون تخمه مرغ و کره بدون فر شما آماده است. آموزش کیک بدون تخم مرغ به انتها رسید.
کیک بدون تخم مرغ، بهترین دسر برای عصرانهتا اینجا طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ را به شما یاد دادیم، برای پخت یک کیک بدون تخم مرغ خوشمزه بهتر به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:
در ابتدا بهتر است 30 دقیقه قبل از آغاز کار همه مواد غذایی را بیرون یخچال بگذارید.
آرد و بکینگ پودر را حتما 3 بار الک کنید، از قالب نچسب بهره ببرید.
یک ربع قبل از این که کیک بدونه تخم مرغ را درون فر بگذارید، فر را روشن کنید و روی دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید تا فر به خوبی گرم گردد و در حین پخت کیک به هیچ وجه درب فر را باز نکنید.
در نهایت با رعایت همه موارد بالا و بعلاوه استفاده از مواد غذایی مرغوب به شما در داشتن یک کیک اسفنجی بدون تخم مرغ و شیر یاری می نماید
چرا کیک بدون تخم مرغ؟
تخم مرغ ماده ای است که باعث انسجام و بافت سبک کیک می گردد، به همین علت است که در بیشتر دستورالعمل های کیک ها تخم مرغ ماده ای لازم است.
با وجود همه ویژگی های خوب و مفید تخم مرغ، باز هم افراد زیادی وجود دارند که علاقه ای به استفاده از تخم مرغ ندارند، به عنوان مثال: وگان ها، افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند و بعلاوه افرادی که به دلایلی از مصرف این ماده غذایی منع شده اند، با این وجود هیچ علتی وجود ندارد که این افراد از خوردن کیک نیز منع شوند.
امروزه کیک های بدون تخم مرغ جایگاه خوبی در بین دیگر کیک و شیرینی ها یافته اند چرا که این کیک ها می توانند میزان کیک های حاوی تخم مرغ خوشمزه باشند.
طرز تهیه کیک بدون تخمه مرغ با ماست بدون فر
همانطور که قبل ترهم اشاره کردیم برای پخت کیک بی تخم مرغ دستور های متنوعی وجود دارد، یکی از بهترین دستور پخت های کیک بدون تخم مرغ متعلق به کیک ماست بدون تخم مرغ است. دراین کیک خوشمزه که نیز از بافت اسفنجی و نرمی برخوردار است، شیر یا آب که از مواد اصلی کیک محسوب می گردد حذف شده و به جای آن از ماست استفاده می گردد که همین نکته باعث شده با کم ترین امکانات در منزل یک کیک عالی داشته باشید.
پنبه ای بودن و خوشمزگی کیک ماست بدون تخم مرغ باعث شده میزان محبوبیت این کیک در علاقه مندان به دسر و شیرینی رو به افزایش باشد. قطعا شما هم با یک بار پخت این کیک از هواداران همیشگی این کیک می شوید. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ با ماست نیز بسیار راحت است.
کیکی ساده با طرز تهیه آسانکیک بدون تخم مرغ، دسر مجذوب کننده دورهمی های شما
در این مقاله طرز تهیه کیک بدون تخمه مرغ و شیر بدون فر را به شما آموزش دادیم، این کیک خوشمزه یکی از محبوب ترین دسرهای بین المللی هست و برای پخت یک کیک اسفنجی بدون تخم مرغ کافی است که نکات گفته شده را مو به مو اجرا کنید، چرا که بعد از این عضو ثابت دورهمی های شما خواهد بود
اگر شما هم جز هواداران کیک های خانگی هستید پیشنهاد ما به شما مطالعه طرز تهیه کیک دارچینی و طرز تهیه کیک مربایی است که هر دوی این کیک ها عطر و بوی فوق العاده ای دارند و با پخت آن ها می توانید شادی چشیدن طعم فوق العاده یشان را برای خود و عزیزانتان به ارمغان بیاورید.
شما می توانید طرز تهیه انواع کیک و شیرینی را در بلاگ خبرنگاران مطالعه کنید، بی شک دستورهای ساده و راحت این وبلاگ، شما را به شیرین پزی علاقه مند خواهد نمود.
منبع: اسنپ فود