طرز تهیه سوپ شلغم برای نوزاد
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، سوپ شلغم برای نوزاد یک غذای کمکی است که می توان از هشت ماهگی به رژیم غذایی نوزاد اضافه نمود. اگر چه این سوپ خواص زیادی برای نوزاد دارد ولی در صورت ایجاد نفخ در نوزاد بهتر است بعد از یک سالگی مصرف شود.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوپ شلغم یکی از غذا های مغذی است که اگر در برنامه غذایی نوزاد قرار گیرد باعث محکم شدن استخوان ها و مقاومت در برابر بیماری ها می شود. اگرچه این ماده غذایی به دلیل بوی تندی که دارد برای بسیاری از بزرگ تر ها خوشایند نیست، ولی ذائقه نوزاد خیلی زود به آن عادت می کند. سوپ شلغم را می توان از 8 ماهگی در رژیم غذایی نوزاد قرار داد، ولی اگر احساس کردید استفاده از شلغم باعث ایجاد نفخ در نوزاد می شود بهتر است مصرف آن را تا یک سالگی به تعویق اندازید. یکی از ادویه هایی که در سوپ شلغم استفاده می شود و در دریافت نفخ آن نیز موثر واقع می شود آویشن است، ولی از آنجا که نمی توان از ادویه جات در غذای نوزاد استفاده کرد، آویشن در سوپ شلغم برای نوزاد جایگاهی ندارد. در مطالب قبلی با طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ آشنا شدید، در این مطلب قصد داریم طرز تهیه سوپ شلغم برای نوزاد را مرور کنیم.
1. طرز تهیه سوپ شلغم برای نوزاد
این سوپ یکی از غذا های کمکی برای نوزاد است که از ترکیب شلغم و تره فرنگی درست می شود و برای فصل زمستان و درمان سرماخوردگی مناسب است.
مواد لازم | |
شلغم متوسط | 1 عدد |
تره فرنگی خرد شده | 1/4 فنجان |
کره | 1 قاشق مرباخوری |
شیر | 1/2 فنجان |
آب | 3-4 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- شلغم را شسته، پوست بگیرید و به صورت قطعات مکعبی با ابعاد 2 سانتی متر برش بزنید.
- تره فرنگی را به صورت کامل خرد کنید، هم ریشه و هم ساقه سبزرنگ آن را به صورت حلقه ای برش بزنید.
- آب را در قابلمه ای به جوش آورده و قطعات شلغم را به آن اضافه کنید. اجازه دهید شلغم یک دقیقه بپزد، سپس از روی حرارت برداشته و در آبکش بریزید تا آب آن کاملا خارج شود.
- کره را در قابلمه روی حرارت ملایم ذوب کرده، سپس 4-3 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید.
- شلغم و تره فرنگی را اضافه کرده و اجازه دهید حدود 5 دقیقه به آهستگی بجوشند تا تره فرنگی نرم شود.
- شیر را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد بپزند تا شلغم کاملا نرم شود. در این فاصله گاهی سوپ را هم بزنید.
- پس از اینکه شلغم کاملا نرم شد و سوپ به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و پس از اینکه سوپ کمی خنک شد آن را میکس کنید.
نکته: چون این سوپ برای نوزاد استفاده می شود نیازی به افزودن نمک و فلفل نیست.
2. سوپ شلغم برای نوزاد با سبزیجات متنوع تر
نوع دیگری از سوپ شلغم که برای نوزاد استفاده می شود، دارای تنوع بیشتری از سبزیجات و مواد غذایی است، بنابراین بهتر است این سوپ از 9 ماهگی به نوزاد داده شود.
مواد لازم | |
عصاره گوشت یا مرغ | 2 فنجان |
جو پرک | 2 قاشق غذاخوری |
برنج نیم دانه مرغوب | 1 قاشق غذاخوری |
هویج کوچک | 1 عدد |
سیب زمینی کوچک | 1 عدد |
جعفری ساطوری | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی کوچک | 1 عدد |
شلغم کوچک (متوسط) | 2 عدد (1 عدد) |
دستور تهیه:
- شلغم، هویج و سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- شلغم، هویج و سیب زمینی را بخارپز کنید تا کاملا نرم شوند.
- عصاره گوشت را در قابلمه ریخته، سپس جو پرک و برنج را به آن اضافه کنید.
- درب قابلمه را بسته، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید جو پرک و برنج پخته و نرم شوند.
- گوجه فرنگی را رنده کنید و همراه با سبزی ساطوری به قابلمه اضافه کنید.
- پس از 15 دقیقه شلغم، هویج و سیب زمینی بخار پز را نیز در قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید.
- حرارت را خاموش کنید و پس از خنک شدن سوپ، آن را میکس کنید.
- برای افزایش کالری سوپ می توانید هنگام سرو یک قاشق مرباخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
نکته: میزان مصرف سوپ شلغم برای نوزاد را از یک قاشق مرباخوری در روز شروع کنید و به تدریج مقدار آن را افزایش دهید.
شلغم حاوی 10 درصد مواد قندی و سرشار از مواد معدنی مفید است. املاحی همچون کلسیم و منیزیم که علاوه بر تصفیه خون، در جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز موثرند. پتاسیم که خنثی کننده چربی است و آرسنیک که در تشکیل گلبول های سفید و قرمز دخالت دارد؛ فسفر که باعث تقویت رشته های عصبی می شود؛ آهن و مس که باعث خونسازی و افزایش هموگلوبین می شوند. شلغم در رشد و نمو استخوان و دندان تاثیر به سزایی دارد و به همین دلیل استفاده از آن در غذای کمکی نوزاد توصیه می شود.
منبع: setare.com