طرز تهیه کله پاچه ، غذایی بسیار مقوی و پرچرب
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، طرز تهیه کله پاچه
در این مطلب از وب سایت گردشگری خبرنگاران شما را با طرز تهیه کله پاچه ، غذایی بسیار مقوی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با این غذای پرخاصیت بیشتر آشنا شوید.
کله پاچه یک غذای مقوی، پرکالری و پرچربی است که از دیرباز جز غذاهای سنتی در بین ایرانیان قدمت و احترام خاصی دارد. کله پاچه از پختن کله گوسفند و پاچه های آن درست می گردد. کله پاچه یک غذای پرچرب است بنابراین به کسانی که چربی خون دارند و یا کلسترول و اسید اوریک بالایی دارند و بعلاوه افرادی که نقرس دارند، توصیه نمی گردد. این افراد باید از خوردن بعضی قسمت های کله پاچه از جمله زبان و مغز حتما خودداری نمایند. این غذا علی رغم مضرراتی که دارد، خواص زیادی برای استخوان ها دارد و توصیه می گردد این غذا را حتما در منزل تهیه کنید. در ادامه، روش پخت این غذا را به گونه ای به شما آموزش می دهیم که مزه آن دقیقا مثل طباخی ها باشد. با توجه به اینکه کله پاچه یک غذای سنگین است ترجیحاً آن را در وعده صبحانه یا در وعده ناهار میل نمایید.
مواد مورد احتیاج برای پختن کله پاچه
- کله پاچه گوسفند 1 دست
- نخود 100 گرم
- پیاز 2 عدد درشت
- زرد چوبه 1 ق چ
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- آب 1 لیتر یا بیشتر
- سیر 4 تا 5 حبه
طرز تهیه
نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته گردد و هم زودتر پخته گردد.
برای پختن کله پاچه باید کله و پاچه را باهم پخت .برای آغاز پخت ابتدا به میزان ای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.وقتی که آب جوش آمد روی آب را کف های قهوه ای پر میکند که بهتر است این آب را یکبار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید. سعی کنید به میزان ای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید .بعد پیاز ها را 4 قاچ برش دهید و به همراه زرد چوبه و سیر داخل آب کله پاچه بریزید.
نخود های خیس خورده شده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را کیپ ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم به آرامی پخته گردد.در دقیقه های پایانی پخت کله پاچه میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه بهره ببرید.
نکاتی برای خوشمزه تر کردن کله پاچه
- کله پاچه را میتوانیدبه صورت کامل و یا گوشت آن را جدا کنید و سرو کنید.
- نخود آب کله پاچه را پر لعاب و خوشمزه تر میکند و بوی بد کله پاچه را از بین می برد ولی ریختن آن اختیاریست.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید لیموعمانی را در آخر پخت به کله پاچه اضافه کنید.
- نمک باعث دیرپز شدن کله پاچه میگردد به همین علت باید آن را باید در یک ساعت آخر پخت افزود.
- حتما هنگام خوردن و یا بعد از خوردن کله پاچه آبلیمو یا لیمو تازه بهره ببرید تا چربی کله پاچه را از بین ببرید.
- دقت کنید کله پاچه تازه باشد و از کله بز یا میش استفاده نکنید.
- دارچین هم طعم کله پاچه را تغییر میدهد و میتونید موقع خوردن کله پاچه مقداری به آن اضافه کنید.