اتاق های بازرگانی باید محرک روابط مالی ایران و قطر باشند

به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های مالی ایران و قطر و امضای تفاهم نامه مشترک دو کشور روز گذشته با حضور غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران و رضا اردکانیان وزیر نیرو در اصفهان برگزار گردید. این تفاهمنامه در زمینه تشکیل کارگروه مشترک تجاری بین 2 کشور، تاسیس مراکز تجاری بین بخش های خصوصی دوکشور، استقرار وابسته بازرگانی در سفارتخانه های ایران و قطر در تهران و دوحه و استفاده از بندرگاه های دو کشور برای توسعه صادرات و واردات کالا است.

اتاق های بازرگانی باید محرک روابط مالی ایران و قطر باشند

همراه ما باشید و با تور قطر از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این نشست ضمن تشریح اولویت های راهبردی اتاق ایران برای همکاری با کشور قطر، به بیان مهم ترین اقداماتی که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای توسعه روابط با قطر انجام داده است، از جمله تشکیل کمیته مشترک مالی ایران و قطر که منجر به تاسیس اتاق مشترک بازرگانی شده پرداخت.

او تاکید نمود: اتاق های بازرگانی باید موتور محرک مالی باشند و با حمایت دولت ها نیز باید بخش های خصوصی فعالانه تر عمل نمایند.

شافعی در این ملاقات خواهان تبادل هیات های تجاری بین دو کشور شد و در همین زمینه از آمادگی اتاق ایران برای پذیرش هیات های تجاری اطلاع داد.

به عقیده شافعی، برنامه توسعه ای 2030 قطر ظرفیت های بی بدیلی را برای همکاری های دو کشور ایجاد نموده است.

او صنایع ساختمان،کشتیرانی، ترانزیت، گردشگری، پتروشیمی، انرژی، هتل سازی ، غذایی ، لبنی ، دارویی و لوازم پزشکی را از جمله مهم ترین زمینه های همکاری مشترک ایران و قطر دانست و تاکید نمود: ایران و قطر می توانند همکاری های سه جانبه و چندجانبه داشته باشند.

رئیس اتاق ایران توضیح داد: شیلات و آبزیان و همچنین صنایع لبنی برای سرمایه گذاری قطر در ایران از حیث فراوری برای بازار قطر بسیار مستعد و قابل اجراست.

شافعی همچنین اضافه کرد: افغانستان ، CIS و اکو برای همکاری های مشترک می تواند حجم همکاری مشترک را افزایش دهد.

به باور شافعی، تشکیل اتاق مشترک قطر و ایران به متناظر آن در ایران یاری خواهد نمود تا همکاری های دو کشور توسعه یابد.

در ادامه این نشست، خلیفه بن جاسم آل ثانی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع قطر با اشاره به اهمیت شورای قطر- ایران، از فعالان قطری برای توسعه روابط خود با ایران اطلاع داد.

او ابراز امیدواری کرد با تغییر سیاست های آمریکا، زمینه تجارت کالاهای ایران و قطر نیز توسعه یابد.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع قطر تاکید نمود: ایران و قطر به عنوان دو کشور دوست و همسایه، جدای از مناسبات فرامنطقه ای ضروری است که در منطقه همکاری خود را روز به روز گسترش دهند و الگویی برای دیگر کشورها باشند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 6 آذر 1399 بروزرسانی: 6 آذر 1399 گردآورنده: aliporerahmati.ir شناسه مطلب: 579

به "اتاق های بازرگانی باید محرک روابط مالی ایران و قطر باشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتاق های بازرگانی باید محرک روابط مالی ایران و قطر باشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید