طرز تهیه کوکو سبزی با آرد گندم، آرد ذرت و آرد نخودچی
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، زمان هایی پیش می آید که می خواهید یک غذای ساده اما خوشمزه تهیه کنید یا حتی برای تکمیل سفره غذای خود یک غذای ساده اما خوشمزه داشته باشید، قطعا در این زمان ها کوکو سبزی برترین گزینه است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کوکو سبزی ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه کوکو سبزی با آرد را که راز تردی و مجلسی شدن این کوکوست را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی با آرد
- سبزی کوکو 500 گرم
- تخم مرغ 5 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- سیر کوچک خرد شده 1 حبه
- بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه کوکو سبزی با آرد
1. هم زدن تخم مرغ
اولین مرحله از طرز تهیه کوکو سبزی با آرد این است که تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و بعد با چنگال هم بزنید تا زرده ها و سفیده ها با هم مخلوط شوند.
2. مخلوط کردن مواد
اکنون تمام سبزی های خرد شده، سیر خرد شده، زرشک، گردو، زردچوبه، آرد، بکینگ پودر، نمک و فلفل را اضافه کنید و با همزن یا چنگال خوب هم بزنید تا یکدست گردد و کف کند.
3. سرخ کردن کوکو
وقتی مواد را خوب هم زدید برای تهیه کوکو سبزی تابه ای، در یک تابه مناسب اندازهی روغن بریزید و بگذارید داغ گردد. پس از داغ شدن روغن، مخلوط را به تابه اضافه کنید، در ظرف را بگذارید تا حدود 15 دقیقه روی حرارت میانه بپزد. در نهایت کوکو را به چهار قسمت برش دهید و هر تکه را با دقت برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید.
نکته: برای سرعت دادن به پخت کوکو و البته کامل پختن آن، در 15 دقیقه اول در تابه را ببندید و بعد از برگرداندن کوکو دیگر درش را نبندید تا روند پخت تسریع گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه کوکو سبزی
تهیه و پخت کوکو سبزی یکی از هنرهایی است که همه می توانند به آن مسلط شوند فقط کافی است نکات و فوت وفن های آن را بدانند.
علت اضافه کردن آرد به کوکو
برای تهیه کوکو سبزی بهتر است برای داشتن بافت تردتر و پف دارتر از انواع آرد هم در مخلوط آن بهره ببرید. آردهای مناسب برای تهیه کوکو سبزی شامل آرد گندم، آرد ذرت و آرد نخودچی است. بنابراین هر کدام در دسترستان بود حتما بهره ببرید. فقط دقت داشته باشید که به خوبی در مواد حل گردد.
به طور کلی می توان دلایل استفاده از آرد را به توضیح زیر خلاصه کرد:
استفاده از آرد در کوکو سبزی مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تردی: آرد به انسجام مواد کوکو یاری می نماید و باعث می گردد کوکو بعد از پخت، تردتر و خوشمزه تر گردد.
- پف کردن: آرد باعث می گردد کوکو سبزی پف کند و ظاهری حجیم تر و مجلسی تر داشته باشد.
- مزه: آرد طعم ملایمی به کوکو می دهد و از تندی سبزی ها می کاهد.
علاوه بر این، استفاده از آرد در کوکو سبزی باعث می گردد مواد به طور یکنواخت پخش شوند و از وا رفتن کوکو هنگام پخت جلوگیری می نماید.
سبزی مناسب کوکو سبزی
سبزی کوکو باید شامل گشنیز، سیر، تره، تره ایرانی، جعفری، شوید و پیازچه یا برگ سیر باشد که نسبت تره آن به بقیه خیلی بیشتر است و تقریبا باید نصف مقدار کل سبزی کوکو تره باشد. عده ای هم به آن کاهو اضافه می نمایند.
روش های مختلف تهیه کوکو سبزی
برای تهیه کوکو سبزی همواره بهتر است از سبزی تازه بهره ببرید اما اگر دسترسی به سبزی تازه ندارید، می توانید از سبزی فریز شده یا حتی سبزی خشک برای تهیه این گیاه بهره ببرید. اما در کنار تمام مواردی که در بالا گفته می گردد شکل دادن به پخت آن هم فرق دارد.
تهیه کوکو با سبزی خشک
برای تهیه این کوکو با سبزی خشک ابتدا باید سبزی خشک را در یک کاسه بزرگ با یک فنجان آب گرم خیس کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه بماند بعد آب آن را تخلیه کنید و مراحل بالا برای تهیه کوکو را انجام دهید. طرز تهیه کوکو سبزی با سبزی خشک را در کتاب کاله بخوانید.
تهیه کوکو سبزی وگان
افراد وگان تخم مرغ مصرف نمی نمایند بنابراین برای پف دار شدن بافت کوکو بدون تخم مرغ باید از بکینگ پودر و آرد بهره ببرید. پس ابتدا سبزی خرد شده را در ظرفی بریزید و با آرد، نمک، زردچوبه و بیکینگ پودر مخلوط کنید و خوب هم بزنید و بعد درست مثل تهیه کوکو با تخم مرغ آن را در تابه سرخ کنید.
تهیه کوکو در فر
برای داشتن کوکوی سالم تر می توانید آن را در فر بپزید. فقط مخلوط تخم مرغ و سبزی را در ظرف مناسب فر بریزید. فر را با دمای 350 فارنهایت گرم کنید و اجازه دهید کوکو به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزد. اما یکی از مجذوب کننده ترین روش های پخت کوکو در فر این است که آن را در قالب های خاص بریزید و متفاوت تهیه کنید.
استفاده از پنیر در تهیه کوکو سبزی
در تهیه و پخت کوکو سبزی استفاده از انواع پنیر هم رایج است. اما یکی از مجذوب کننده ترین پنیرها برای استفاده در تهیه کوک قطعا پنیر ویلی کاله است. طرز تهیه کوکو سبزی با پنیر ویلی را در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
منبع: کتاب کاله