لارنژیت (خروسک یا التهاب حنجره)

به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، صبح زود در حمام در حال آواز خواندن هستید؛ صدایى که از گلوى تان بیرون مى آید بیشتر شبیه صداى خروس است نه صداى آواز شما؛ حنجره را صاف مى کنید تا دوباره امتحان کنید؛ صدایى که از گلوى تان بیرون مى آید همه چیز است به جز آواز. اگر ادامه دهید، دیگر هیچ صدایى از شما بیرون نخواهد آمد.

لارنژیت (خروسک یا التهاب حنجره)

لارنژیت (خروسک یا التهاب حنجره)

16 راه براى درمان

صبح زود در حمام در حال آواز خواندن هستید؛ صدایى که از گلوى تان بیرون مى آید بیشتر شبیه صداى خروس است نه صداى آواز شما؛ حنجره را صاف مى کنید تا دوباره امتحان کنید؛ صدایى که از گلوى تان بیرون مى آید همه چیز است به جز آواز. اگر ادامه دهید، دیگر هیچ صدایى از شما بیرون نخواهد آمد.

آیا مى خواهید بدانید مشکل شما چیست؟ ارتعاش بد؛ هوایى که از حنجره خارج مى شود باید طناب هاى صوتى را به درستى به ارتعاش درآورد. وقتى که طناب ها اسکاردار یا ملتهب شده باشد محفظه ى درستى را براى هوا ایجاد نمى کنند، در نتیجه به هوا اجازه فرار داده مى شود.

حتى یک تغییر کوچک در تارهاى صوتى، صداى شما را غیر قابل شناسایى مى کند. طناب هاى مخاطى حاوى یک دسته عضله مرکزى لایه هاى مختلف بافت هم بند و پوشش پوست مانندى به نام مخاط مى باشد. هرگونه تغییر در هر کدام از این لایه ها، ارتعاش صحیح بافت ها را از بین مى برد.

آسیب مى تواند از راه هاى مختلف وارد شود. استفاده نادرست از صدا مى تواند به طور موقت به طناب هاى صوتى آسیب برساند. عفونت دستگاه تنفس فوقانى و یا واکنش هاى آلرژى زا مى تواند آن ها را ملتهب کند و حتى هواى خشک مى تواند باعث چسبیدن مخاط طناب هاى صوتى شود. نتیجه؟ لارنژیت.

بهترین راه درمان صدا چیست؟ این است توصیه متخصصان ما:

صحبت نکنید.

به هر علتى که دچار لارنژیت شده اید، مهمترین نکته، استراحت دادن به حنجره تان مى باشد. سعى کنید یکى دو روز صحبت نکنید.

زمزمه هم نکنید.

اگر مجبورید ارتباط برقرار کنید، یادداشت رد و بدل کنید. نجوا کردن هم به میزان داد زدن تارهاى صوتى را تحریک مى کند.

آسپیرین نخورید.

اگر به علت داد زدن زیاد، دچار لارنژیت شده اید، احتمالا یک مویرگ پاره شده است. بنابراین از آسپیرین دورى کنید. زیرا آسپیرین زمان لخته شدن خون را افزایش مى دهد و فرایند بهبوى را کند مى کند.

از مرطوب کننده هاى سرد استفاده کنید.

مخاطى که تارهاى صوتى شما را پوشانده است باید مرطوب باشد. اگر مخاط خشک شود، چسبناک شده و مستعد آسیب دیدگى مى شود. با دستگاه هاى مرطوب کننده و سرد کننده این مشکل را حل کنید.

بخار درمانى کنید.

بخار نیز رطوبت را ذخیره مى کند. سرتان را دوبار در روز به مدت پنج دقیقه روى یک کاسه آب داغ بخاردار نگه دارید.

مایعات فراوان مصرف کنید.

هشت تا ده لیوان در روز کافى است، ترجیحا آب باشد. دکتر فدر آب میوه و چاى همراه با عسل و لیمو را توصیه مى کند.

از یخ استفاده نکنید.

مایعات گرم بهترند، مایعات سرد مشکل را بدتر مى کنند.

از بینى نفس بکشید.

نفس کشیدن از بینى به عنوان یک مرطوب کننده طبیعى عمل مى کند. افرادى که انحراف بینى دارند هنگام خواب از دهان نفس مى کشند. این کار باعث مى شود که تارهاى صوتى در معرض هواى سرد و خشک قرار بگیرد.

سیگار را ترک کنید.

سیگار کشیدن علت اصلى خشکى گلو مى باشد.

از قطره هاى سرفه مناسب استفاده کنید.

از نوع نعناعى اجتناب کنید و به جاى آن از نوع عسلى یا میوه اى استفاده کنید.

مراقب هواى هواپیما باشید.

صحبت کردن در هواپیما، صداى شما را خراب مى کند، زیرا هواى فشرده داخل کابین بسیار خشک است. براى حفظ رطوبت تارهاى صوتى، از بینى نفس بکشید. آدامس بجوید یا شکلات بمکید تا مجبور باشید که دهان تان را بسته نگه دارید و علاوه بر این، تولید بزاق نیز افزایش پیدا مى کند.

داروهاى خود را کنترل کنید.

بعضى از داروهاى تجویزى، بسیار خشک کننده هستند؛ محتمل ترین داروها شامل داروهاى فشار خون و تیروئید و آنتى هیستامین ها هستند.

هشدار پزشکى

زمانى که لارنژیت تهدید کننده زندگى است.

در صورتى که از دست دادن صدا همراه با درد شدید بود به طورى که در بلعیدن بزاق هم مشکل داشتید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. همچنین در حالاتى که خون سرفه مى کنید و یا هنگام تنفس از حنجره صدا مى شنوید و یا استراحت هاى متوالى، گرفتگى حنجره را از بین نمى برد، باید با پزشک تماس بگیرید. اگر لارنژیت همچنان پایدار بود، ممکن است نشانه ى سرطان باشد. اگر بعد از 3 تا 5 روز صدا به حالت اول باز نگشت با پزشک مشورت کنید.

صداى تان را بلند نکنید، از آمپلى فایر استفاده کنید.

اگر شغل شما ایجاب مى کند که صداى تان را بالا ببرید، چرا از وسایل مکانیکى براى این کار استفاده نمى کنید؟

به صداى تان احترام بگذارید.

اگر یک برنامه سخنرانى دارید و صداى تان گرفته است بهتر است ریسک نکنید و سخنرانى خود را لغو کنید.

تمرین صدا را مدنظر داشته باشید.

اگر زیاد صحبت مى کنید، تمرین صدا را مدنظر داشته باشید. در یک حنجره بدون تمرین عضلات، در مقابل یکدیگر کشش پیدا مى کنند. تمرین باعث مى شود که این عضلات، هماهنگ و مانند یک تیم عمل کنند.

منبع : دایرة المعارف پزشک خانواده ،گروه مولفان انستیتوسلامتی آمریکا ،مترجمان : دکتر حسن کریمی یزدی و دکتر پدرام مصطفایی ،انتشارات سپهر اندیشه - 1387

منبع: راسخون
انتشار: 23 تیر 1401 بروزرسانی: 23 تیر 1401 گردآورنده: aliporerahmati.ir شناسه مطلب: 1388

به "لارنژیت (خروسک یا التهاب حنجره)" امتیاز دهید

1 کاربر به "لارنژیت (خروسک یا التهاب حنجره)" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لارنژیت (خروسک یا التهاب حنجره)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید