طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی خانگی؛ آسان و فوری
به گزارش وبلاگ علیپور رحمتی، کنسرو کردن یک روش موثر برای افزایش ماندگاری مواد غذایی است؛ روشی که به ویژه در زمان هایی که وقت کافی برای آماده کردن غذا وجود ندارد، می تواند بسیار کارساز باشد. از میان مواد غذایی مختلف، نخود فرنگی به علت کاربرد فراوانش در تهیه انواع سوپ ها و سالادها و حتی تزیین غذاها، جایگاه ویژه ای در آشپزی دارد. از این رو در این مقاله از خبرنگاران مگ قصد داریم طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی خانگی را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم تا همواره به این ماده غذایی پرکاربرد دسترسی داشته باشید. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت 60 تا 90 دقیقه
مناسب برای 3 تا 4 شیشه
مقدار سختی میانه
طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی
نخود فرنگی یک ماده غذایی پرخاصیت است که می تواند بخش قابل توجهی از احتیاج بدن به انواع آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی به خصوص ویتامین C، ویتامین B6، فولات (ویتامین B9) و ویتامین K را تامین کند. این ماده غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد، سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و حتی می تواند از کاهش وزن حمایت کند.
در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه کنسرو نخود فرنگی خانگی را به طور کامل شرح می دهیم تا بتوانید این ماده غذایی مفید را به راحتی در منزل آماده نموده و از فواید آن در تمام فصول سال بهره مند شوید.
مواد لازم
مواد مورد احتیاج | مقدار |
نخود فرنگی | 2 کیلوگرم |
سرکه | چهار قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق چای خوری |
آب | به مقدار لازم |
مرحله اول: آماده کردن نخود فرنگی
نخود فرنگی ها را از غلاف خارج نموده و دانه های پلاسیده یا نرم آن ها را جدا کنید. سپس آن ها را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند.
خواندنی ها
خواص نخود فرنگی
مرحله دوم: پختن نخود فرنگی
نخود فرنگی ها را داخل قابلمه بریزید و به مقدار ای آب سرد اضافه کنید که روی آن ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهید، شعله را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. اجازه دهید نخود فرنگی ها به مدت 30 تا 60 دقیقه بپزند تا نرم شوند. در حین پخت، کف ایجاد شده روی سطح آب را با ملاقه بردارید تا کنسرو شفاف تری داشته باشید.
مرحله سوم: افزودن نمک و سرکه
شعله را خاموش نموده و اجازه دهید نخود فرنگی ها کمی خنک شوند. سپس نمک و سرکه را به آن ها اضافه نموده و خوب مخلوط کنید. توجه داشته باشید که افزودن نمک و سرکه در حالی که نخود فرنگی ها هنوز داغ هستند، ممکن است باعث تیره شدن رنگ آن ها گردد.
خواندنی ها
طرز تهیه راویولی نخود فرنگی
مرحله چهارم: انتقال نخود فرنگی ها به شیشه
در این مرحله از طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در شیشه به سراغ ظروف تمیز و خشک بروید و نخود فرنگی ها را همراه با آب پخت داخل آن ها بریزید. سپس درب شیشه ها را محکم ببندید.
مرحله پنجم: جوشاندن شیشه ها
شیشه ها را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و آن قدر آب در قابلمه بریزید که نصف شیشه ها درون آب قرار بگیرند. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و شیشه ها را بعد از به جوش آمدن آب به مدت 30 دقیقه بجوشانید. سپس شعله را خاموش نموده و اجازه دهید شیشه ها در آب خنک شوند.
دیدنی ها
طرز نگهداری از نخود فرنگی در یخچال
مرحله ششم: نگهداری نخود فرنگی کنسروشده
کنسرو نخود فرنگی را تا زمان استفاده در یک مکان خشک و خنک قرار دهید و بعد از باز کردن درب شیشه ، به داخل یخچال منتقل کنید.
طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی بدون سرکه
ابتدا یک لیتر آب را با یک تا 2 قاشق غذاخوری نمک روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس نخود فرنگی ها را اضافه نموده و حدود 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزید. در ادامه، نخود فرنگی های پخته شده را به همراه آب پخت داخل شیشه های تمیز با درب فلزی بریزید و درب را محکم ببندید.
شیشه ها را داخل یک قابلمه پر از آب بگذارید، به طوری که فقط درب آن ها بیرون از آب قرار داشته باشد. قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و پس از به جوش آمدن آب، شیشه ها را به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. در خاتمه، شیشه ها را بیرون آورده و وارونه بگذارید تا خنک شوند.
نکات طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی
به منظور اطمینان از سلامت و کیفیت کنسرو نخود فرنگی توصیه می گردد نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- از نمک به مقدار کافی بهره ببرید. نمک باعث حفظ بافت نخود فرنگی می گردد و از نرم یا چروک شدن بیش از حد آن جلوگیری می نماید.
- استفاده از سرکه برای تهیه کنسرو اختیاری است. با این حال، فرآیند هواگیری را تسهیل می نماید. بعلاوه اگر از نوع سرکه سفید باشد، باعث خوش رنگ تر شدن کنسرو می گردد.
- مدت زمان مشخصی برای پخت همه نخود فرنگی ها وجود ندارد. چرا که مقدار تازگی و مقدار آن ها فرق دارد. اگر نخود فرنگی های شما زودتر از زمان توصیه شده نرم شدند، می توانید شعله گاز را خاموش کنید.
- شیشه ها باید کاملا تمیز و خشک باشند تا از کپک زدگی جلوگیری گردد. شستن و خشک کردن دقیق شیشه ها قبل از استفاده، خطر آلودگی را کاهش و ماندگاری کنسرو را افزایش می دهد.
- درب شیشه ای که برای تهیه کنسرو استفاده می گردد باید فلزی، سالم و بدون زنگ زدگی باشد. استفاده از درب های آسیب دیده باعث عدم بسته شدن صحیح شیشه می گردد که این موضوع فرآیند هواگیری را مختل می نماید و مدت زمان ماندگاری کنسرو را کاهش می دهد.
- تابش مستقیم نور خورشید یا گرمای زیاد می تواند رنگ و کیفیت نخود فرنگی را تغییر دهد. بنابراین نگهداری کنسرو در مکان تاریک و خنک به حفظ کیفیت آن یاری می نماید. البته پس از باز کردن درب شیشه باید به جامانده کنسرو را درون یخچال قرار دهید تا از فاسد شدن آن جلوگیری کنید.
خواندنی ها
نکات مهم درباره غذاهای کنسروی
منبع: دیجیکالا مگ